Eenvoudig Uw Framenummer Fiets Checken

Inhoud

Wilt u een tweedehands fiets kopen of nagaan of de aangifte van uw gestolen fiets bij de politie al verwerkt is? Gebruik dan ons fietsdiefstalregister om te controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat.

In het fietsdiefstalregister vindt u alleen de aangiftes van na 1 januari 2008. Aangiftes van vóór 1 januari 2008 zijn slechts beperkt verwerkt in het register.

Om te controleren of een fiets als gestolen staat geregistreerd, heeft u het framenummer en het merk van de fiets of het fietschipnummer nodig.

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u eenvoudig uw framenummer kunt controleren?

Lees dan verder om te ontdekken hoe u het framenummer van uw fiets kunt vinden, waarom het zo belangrijk is en hoe u een mogelijk vals framenummer kunt herkennen. Ook laten we u zien welke stappen u kunt nemen om te controleren of een fiets gestolen is met behulp van het framenummer.

Waar vind je het framenummer op je fiets?

Het framenummer van een fiets kan op verschillende plekken worden gevonden. Nieuwere fietsen hebben vaak een sticker met het framenummer onder de lak. Deze sticker bevindt zich meestal op de achtervork in de buurt van de pedalen, onder op het frame of op de verticale framebuis. Het framenummer kan ook in de vorm van een streepjescode zijn, die gescand kan worden met de Stopheling app.

Bij oudere fietsen kan het framenummer in het frame zijn geslagen en bevindt het zich vaak onder op de trapas of op de balhoofdbuis. Het is belangrijk om het framenummer zorgvuldig op te zoeken en te noteren, aangezien dit nummer essentieel is bij het identificeren en registreren van uw fiets.

Waarom is het framenummer van je fiets belangrijk?

Het framenummer van je fiets is een essentieel onderdeel van de fietsidentificatie en speelt een belangrijke rol bij de preventie van fietsdiefstal. Het framenummer fungeert als een unieke identificatiecode voor je fiets, waardoor het gemakkelijk kan worden geïdentificeerd en teruggevonden in geval van diefstal.

Wanneer je fiets gestolen wordt, kun je het framenummer doorgeven aan de politie. Hierdoor kan je fiets als gestolen worden geregistreerd, waardoor de kans op het terugvinden ervan aanzienlijk vergroot wordt. Het framenummer fungeert dus als een belangrijk hulpmiddel bij het bestrijden van fietsdiefstal.

Bovendien helpt het framenummer ook bij het voorkomen van fietsdiefstal. Gestolen fietsen met bekende framenummers zijn namelijk moeilijker door te verkopen, omdat potentiële kopers kunnen controleren of het framenummer overeenkomt met de geregistreerde gegevens van een gestolen fiets. Het framenummer dient dus als een belangrijk afschrikmiddel voor fietsdieven.

Het framenummer van je fiets is ook nodig wanneer je je fiets wilt verzekeren. Verzekeringsmaatschappijen gebruiken het framenummer om je fiets te identificeren bij eventuele schade of diefstal. Het is dus belangrijk om het framenummer van je fiets te noteren en veilig te bewaren, samen met andere belangrijke documenten met betrekking tot je fietsverzekering.

Tot slot is het hebben van een framenummer een wettelijke vereiste voor het legaal gebruik en de verkoop van een fiets. Bij aankoop van een nieuwe fiets ontvang je altijd een framenummer, maar het is ook belangrijk om het framenummer van een tweedehands fiets te controleren en te registreren.

Hoe noteer je het framenummer van je fiets bij aankoop?

Het framenummer van je fiets noteren bij aankoop is van groot belang om de identiteit van je fiets te bewaren en te beschermen tegen diefstal. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om het framenummer correct vast te leggen:

 1. Vraag de verkoper om het framenummer van de fiets.
 2. Zorg ervoor dat je een pen en papier of een notitieblok bij de hand hebt.
 3. Noteer het framenummer zorgvuldig en duidelijk, inclusief eventuele streepjes of speciale tekens.
 4. Controleer het framenummer nogmaals om fouten te voorkomen.
 5. Bewaar het genoteerde framenummer op een veilige plaats, samen met de aankoopbon en andere belangrijke documenten.

Het correct noteren van het framenummer bij aankoop is essentieel voor het identificeren en registreren van je fiets. Het stelt je in staat om je fiets gemakkelijk te traceren en te bewijzen dat het jouw eigendom is in geval van diefstal of verlies. Neem deze eenvoudige maatregel om je fiets te beschermen en gemoedsrust te hebben.

Hoe herken je een mogelijk vals framenummer op een fiets?

Het is belangrijk om alert te zijn op mogelijke valse framenummers op fietsen. Een nep framenummer kan erop duiden dat de fiets illegaal verkregen is of dat er sprake is van fraude. Om een mogelijk vals framenummer te herkennen, kun je de volgende stappen nemen:

 1. Voel aan de plek waar het framenummer zich bevindt en controleer of er een randje te voelen is. Een randje kan wijzen op een nep framenummer.
 2. Let op beschadigingen van het frame onder de plek waar het framenummer heeft gezeten. Deze beschadigingen komen vaak voor bij het verwijderen van een vals framenummer.
 3. Vergelijk het framenummer met de beschikbare informatie van de fabrikant om te controleren of deze overeenkomt met het model en type fiets dat je hebt.
 4. Gebruik de Stopheling app van de politie of controleer online bij het RDW om te zien of het framenummer als gestolen is geregistreerd.

Wees altijd voorzichtig en zorgvuldig bij het controleren van het framenummer van een fiets. Het opsporen en vermijden van valse framenummers helpt bij het voorkomen van fraude en het kopen van gestolen fietsen.

Hoe kun je controleren of een fiets gestolen is met behulp van het framenummer?

Om te controleren of een fiets gestolen is met behulp van het framenummer, kun je verschillende stappen ondernemen. Volg deze eenvoudige gids:

 1. Noteer het framenummer van de verdachte fiets. Dit nummer is een unieke identificatiecode die op het frame van de fiets is gestempeld of gegraveerd.
 2. Download de Stopheling app van de politie op je smartphone. Deze app is speciaal ontworpen om gestolen fietsen op te sporen.
 3. In de Stopheling app kun je het framenummer scannen met behulp van de barcode scanner. De app vergelijkt het gescande framenummer met de database van gestolen fietsen.
 4. Als de fiets als gestolen geregistreerd staat, krijg je een melding en kun je contact opnemen met de politie om de verdere stappen te bespreken.
 5. Daarnaast kun je ook online controleren of een fiets gestolen is via het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Ga naar de website van het RDW en voer het framenummer in bij de fietscontrole. Als de fiets als gestolen geregistreerd staat, krijg je een melding en kun je contact opnemen met de politie.

Het controleren van het framenummer van een fiets is een belangrijke stap om gestolen fietsen op te sporen en te identificeren. Zorg ervoor dat je altijd de nodige voorzorgsmaatregelen neemt bij het kopen van een tweedehands fiets en dat je het framenummer controleert voordat je tot aankoop overgaat.

Waar vind je het framenummer op je fiets?

Het framenummer van een fiets kan op verschillende plekken worden gevonden. Nieuwere fietsen hebben vaak een sticker met het framenummer onder de lak. Deze sticker bevindt zich meestal op de achtervork in de buurt van de pedalen, onder op het frame of op de verticale framebuis. Het framenummer kan ook in de vorm van een streepjescode zijn, die gescand kan worden met de Stopheling app. Bij oudere fietsen kan het framenummer in het frame zijn geslagen en bevindt het zich vaak onder op de trapas of op de balhoofdbuis. Het is belangrijk om het framenummer zorgvuldig op te zoeken en te noteren, aangezien dit nummer essentieel is bij het identificeren en registreren van uw fiets.

Waarom is het framenummer van je fiets belangrijk?

Het framenummer van je fiets is een belangrijk identificatiemiddel. Het speelt een cruciale rol in het voorkomen en opsporen van fietsdiefstal. Hier zijn een aantal redenen waarom het framenummer van je fiets zo belangrijk is:

 1. Het vervult een essentiële rol bij het melden van gestolen fietsen aan de politie. Door het framenummer door te geven, kan je fiets als gestolen worden geregistreerd, wat de kans vergroot dat deze wordt teruggevonden.
 2. Het maakt het moeilijker voor dieven om gestolen fietsen door te verkopen. Als gestolen fietsen bekende framenummers hebben, wordt het voor dieven lastiger om ze te verhandelen zonder opgemerkt te worden.
 3. Het framenummer is ook vereist bij het verzekeren van je fiets. Verzekeringsmaatschappijen gebruiken het framenummer om je fiets te identificeren bij mogelijke schade of diefstal.
 4. Het hebben van een framenummer is verplicht en een voorwaarde voor de legale verkoop en gebruik van een fiets. Het is dus belangrijk om het framenummer van je fiets te noteren en veilig te bewaren.

Door het belang van het framenummer te begrijpen en er zorgvuldig mee om te gaan, kan je je fiets beschermen tegen diefstal en ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent in geval van verlies of diefstal.

Voorbeeld van een gestolen fiets registratie bij de politie:

Fiets: Gazelle Orange C7

Framenummer: AB12345678

Locatie: Amsterdam

Datum diefstal: 15 juli 2022

Gemeld door: Jan Jansen

Met het framenummer van je fiets kan je jezelf beschermen en bijdragen aan de preventie van fietsdiefstal. Zorg ervoor dat je het framenummer nauwkeurig noteert en bewaart, samen met andere belangrijke informatie over je fiets.

Hoe noteer je het framenummer van je fiets bij aankoop?

Het is van groot belang om het framenummer van uw fiets bij aankoop direct te noteren. Dit kunt u doen door een pen en papier of een notitieblok bij de hand te hebben en de verkoper te vragen om het framenummer van de fiets. Zorg ervoor dat u het framenummer zorgvuldig en duidelijk noteert, inclusief eventuele streepjes of speciale tekens. Controleer het framenummer nogmaals om fouten te voorkomen en bewaar het op een veilige plaats, bijvoorbeeld samen met de aankoopbon en andere belangrijke documenten. Het noteren van het framenummer bij aankoop is essentieel voor het identificeren en registreren van uw fiets.

Het framenummer is een unieke identificatiecode die aan elke fiets is toegekend. Het helpt bij het identificeren en registreren van uw fiets, evenals bij het voorkomen en opsporen van diefstal. Door het framenummer bij aankoop direct te noteren, kunt u ervoor zorgen dat u een nauwkeurige registratie heeft van uw fiets. Mocht uw fiets gestolen worden, dan kunt u het framenummer doorgeven aan de politie, waardoor de kans op het terugvinden van uw fiets vergroot wordt.

Het framenummer van een fiets is meestal te vinden op de onderkant van de trapas of op de balhoofdbuis. Het kan ook worden weergegeven als een sticker of streepjescode op het frame. Zorg ervoor dat u het framenummer correct kunt aflezen en dat u het op een veilige plaats bewaart, samen met de andere belangrijke documenten van uw fiets.

Hoe herken je een mogelijk vals framenummer op een fiets?

Het is belangrijk om alert te zijn op mogelijke valse framenummers op fietsen. Een nep framenummer kan erop duiden dat de fiets illegaal verkregen is of dat er sprake is van fraude. Om een mogelijk vals framenummer te herkennen, kun je de volgende stappen nemen:

 1. Voel aan de plek waar het framenummer zich bevindt en controleer of er een randje te voelen is, wat kan wijzen op een nep framenummer.
 2. Let ook op beschadigingen van het frame onder de plek waar het framenummer heeft gezeten, omdat deze vaak voorkomen bij het verwijderen van een vals framenummer.
 3. Vergelijk daarnaast het framenummer met de beschikbare informatie van de fabrikant om te controleren of deze overeenkomt met het model en type fiets dat je hebt.
 4. Je kunt ook gebruikmaken van de Stopheling app van de politie of online controle bij het RDW om te zien of het framenummer als gestolen is geregistreerd.

Wees altijd voorzichtig en zorgvuldig bij het controleren van het framenummer van een fiets.

Conclusie

Het controleren van het framenummer van uw fiets is een belangrijke stap om de identiteit van uw fiets te bevestigen, diefstal te voorkomen en gestolen fietsen op te sporen. Door het framenummer te noteren en te controleren, kunt u ervoor zorgen dat uw fiets correct geregistreerd is bij een fietsdiefstalregister en bij uw verzekeraar. Dit vergroot de kans om uw fiets terug te vinden in geval van verlies of diefstal.

Wees alert op mogelijke valse framenummers en controleer altijd zorgvuldig of het framenummer overeenkomt met de officiële gegevens van de fabrikant. Met deze kennis kunt u met vertrouwen uw fiets controleren en beschermen tegen diefstal.

FAQ

Waar kan ik mijn gestolen fiets controleren?

U kunt uw gestolen fiets controleren in het fietsdiefstalregister op onze website. Hier kunt u controleren of uw fiets als gestolen geregistreerd staat.

Waar kan ik het framenummer van mijn fiets vinden?

Het framenummer van uw fiets kan op verschillende plekken worden gevonden, zoals op de achtervork in de buurt van de pedalen, onder op het frame of op de verticale framebuis.

Waarom is het belangrijk om het framenummer van mijn fiets te kennen?

Het framenummer van uw fiets dient als identificatiemiddel bij diefstal en kan helpen bij het voorkomen van diefstal. Daarnaast is het framenummer nodig bij het verzekeren van uw fiets en is het verplicht voor het legaal gebruik en de verkoop van een fiets.

Hoe kan ik het framenummer van mijn fiets noteren bij aankoop?

U kunt het framenummer van uw fiets noteren door een pen en papier bij de hand te hebben en de verkoper te vragen om het framenummer van de fiets. Controleer het nummer zorgvuldig en bewaar het op een veilige plaats.

Hoe herken ik een mogelijk vals framenummer op een fiets?

Een mogelijk vals framenummer kan worden herkend door te voelen aan de plek waar het framenummer zich bevindt en te controleren op een randje. Daarnaast kunt u het nummer vergelijken met de informatie van de fabrikant en gebruikmaken van de Stopheling app van de politie of online controle bij het RDW.

Hoe kan ik controleren of een fiets gestolen is met behulp van het framenummer?

U kunt controleren of een fiets gestolen is door het framenummer te noteren en te controleren in het fietsdiefstalregister op onze website. Daarnaast kunt u de Stopheling app van de politie gebruiken of online controle bij het RDW.

Waar kan ik mijn gestolen fiets controleren?

U kunt uw gestolen fiets controleren in het fietsdiefstalregister op onze website. Hier kunt u controleren of uw fiets als gestolen geregistreerd staat.

Waarom is het belangrijk om het framenummer van mijn fiets te kennen?

Het framenummer van uw fiets dient als identificatiemiddel bij diefstal en kan helpen bij het voorkomen van diefstal. Daarnaast is het framenummer nodig bij het verzekeren van uw fiets en is het verplicht voor het legaal gebruik en de verkoop van een fiets.

Hoe kan ik het framenummer van mijn fiets noteren bij aankoop?

U kunt het framenummer van uw fiets noteren door een pen en papier bij de hand te hebben en de verkoper te vragen om het framenummer van de fiets. Controleer het nummer zorgvuldig en bewaar het op een veilige plaats.

Hoe herken ik een mogelijk vals framenummer op een fiets?

Een mogelijk vals framenummer kan worden herkend door te voelen aan de plek waar het framenummer zich bevindt en te controleren op een randje. Daarnaast kunt u het nummer vergelijken met de informatie van de fabrikant en gebruikmaken van de Stopheling app van de politie of online controle bij het RDW.

Bron Links