Veiligheid & Voorlichting

Alles over fietsen

Stel mij een vraag over

Veiligheid & Voorlichting

Hallo, ik ben Jeroen de Jonge, en fietsen is niet alleen mijn passie; het is mijn leven. Ik heb het voorrecht gehad om 45 jaar lang als fietsenmaker te werken, en ik heb in die tijd meer dan alleen maar moeren en bouten aangedraaid. Ik heb relaties opgebouwd met fietsen en de mensen die ze berijden.

Trap Je Kennis naar een Hoger Niveau

Top Artikelen

Fietsen biedt een ongeëvenaarde vrijheid en plezier, maar veiligheid moet altijd centraal staan. Bij Fietskenner begrijpen we het belang hiervan en daarom is “Veiligheid & Voorlichting” een kernonderdeel van wat we doen.

Elke fietser, of je nu net begint of al jaren ervaring hebt, moet de basisveiligheidsregels kennen. Het dragen van een helm is niet alleen een aanbeveling, maar een noodzaak, omdat het beschermt tegen potentieel ernstig hoofdletsel. Daarnaast is het dragen van reflecterende kleding cruciaal, vooral tijdens avondritten, om ervoor te zorgen dat je altijd zichtbaar bent voor anderen.

Het belang van goede fietsverlichting kan niet genoeg worden benadrukt. Heldere voor- en achterlichten zijn niet alleen essentieel om zelf goed te zien, maar ook om door anderen gezien te worden. Banden, als enige contactpunt met de weg, moeten altijd in topconditie zijn. Een goede bandenspanning en regelmatige controles op slijtage zijn essentieel.

Je remmen zijn je eerste verdedigingslinie in noodsituaties. Ze moeten altijd soepel werken en snel reageren. Daarom is regelmatige controle en onderhoud van de remmen essentieel.

Bij Fietskenner gaan we verder dan alleen veiligheidstips. We bieden ook uitgebreide voorlichtingssessies aan. Hier kunnen fietsers leren over de nieuwste verkeersregels, krijgen ze tips voor stadsritten en leren ze hoe ze zich in verschillende situaties veilig kunnen gedragen.