Wat is de Fiets Wandelbeurs?

Inhoud

De Fiets Wandelbeurs is een jaarlijks evenement voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Het wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en trekt bezoekers die op zoek zijn naar inspiratie voor fiets- en wandelvakanties. Op de beurs worden meer dan 100 reisorganisaties gepresenteerd, die hun fiets- en wandelvakanties aanbieden. Daarnaast is er onafhankelijk advies van ervaren fietsers en wandelaars. Het programma bestaat uit lezingen, workshops en demonstraties. De beurs biedt ook de mogelijkheid om verschillende soorten fietsen uit te proberen, zoals ligfietsen en elektrische fietsen. Naast de Fiets Wandelbeurs kunnen bezoekers ook de E-bike Xperience en Bike Motion bezoeken.

Wat is er te doen op de Fiets Wandelbeurs?

Op de Fiets Wandelbeurs is er een uitgebreid programma met meer dan 120 lezingen en workshops. Bezoekers kunnen genieten van een diversiteit aan activiteiten en inspirerende programma-onderdelen. Van informatieve sessies over GPS-navigatie en reistips tot het delen van bijzondere reisverhalen, er is voor ieder wat wils.

Daarnaast vinden er outdoor demonstraties plaats en worden er films en practicum getoond. Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om verschillende fietsen uit te proberen op het fietsparcours. Van ligfietsen tot tandems, elektrische fietsen en step fietsen, er is een breed scala aan opties om te testen en ervaren.

Speciaal voor de liefhebbers van techniek is er een plein gewijd aan fiets- en wandeltechniek. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over onderhoud en reparatie van fietsen, en advies inwinnen van experts. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de Wandelroute en Fietsroute van het jaar, en deelnemen aan verschillende activiteiten op het terrein, zoals het uitproberen van tenten, branders en slaapzakken.

Hieronder een overzicht van enkele programma-onderdelen:

Programma-onderdeelActiviteiten
LezingenGPS-navigatie, reistips, bijzondere reisverhalen
WorkshopsFietsreparatie, wandeltechnieken
Outdoor demonstratiesFietsen uitproberen, step fietsen, elektrische fietsen
Films en practicumInspirerende films, interactieve sessies
Wandelroute en Fietsroute van het jaarBijzondere routes, tips en advies
Activiteiten op het terreinTenten, branders en slaapzakken uitproberen

Er is dus genoeg te doen en te beleven op de Fiets Wandelbeurs. Of je nu geïnteresseerd bent in informatieve lezingen, praktische workshops, het uitproberen van fietsen of het ontdekken van de mooiste wandelroutes, het programma biedt voor ieder wat wils.

Themaland en exposanten

Elk jaar heeft de Fiets Wandelbeurs een themaland, maar voor 2024 is het thema nog niet bekend. Op de beurs zijn er meer dan 100 reisorganisaties aanwezig die hun fiets- en wandelvakanties presenteren. Dit jaar zullen er ook veel kleine reisorganisaties aanwezig zijn. Daarnaast zijn er exposanten die verschillende fietsmerken vertegenwoordigen, zoals Santos Bikes, idworx en Avaghon. Ook zijn er verschillende organisaties en vrijwilligers aanwezig die informatie geven over fietsreizen en wandeltochten. Bezoekers kunnen dus terecht voor advies en inspiratie voor hun volgende fiets- of wandelvakantie.

Locatie en data van de Fiets Wandelbeurs

De Fiets Wandelbeurs is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Het exacte schema voor de Fiets Wandelbeurs in 2024 moet nog worden aangekondigd. Het evenement vindt plaats in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs. Bezoekers kunnen de beurs eenvoudig bereiken via het openbaar vervoer, aangezien het naast het Utrecht Centraal Station ligt. Online tickets voor de Fiets Wandelbeurs zijn ook beschikbaar voor aankoop.

Andere beurzen en kortingen

Naast de Fiets Wandelbeurs kunnen bezoekers ook de E-bike Xperience en Bike Motion bezoeken. Een ticket voor de Fiets Wandelbeurs geeft gratis toegang tot deze andere beurzen die tegelijkertijd plaatsvinden in de Jaarbeurs.

Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden beschikbaar, zoals het bestellen van tickets via de ANWB of Vrienden op de Fiets. Bezoekers kunnen ook profiteren van speciale kortingsacties via Bergen Magazine. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om kaartjes te winnen voor de beurs.

Conclusie

De Fiets Wandelbeurs is het ultieme evenement voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Het biedt een overvloed aan inspiratie, advies en informatie over fiets- en wandelvakanties. Met een uitgebreid programma van lezingen, workshops en demonstraties is er voor iedereen wel iets te beleven op de beurs. Van het leren navigeren met GPS tot het ontdekken van bijzondere reisverhalen, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te leren.

Wat de Fiets Wandelbeurs extra speciaal maakt, is de mogelijkheid om verschillende soorten fietsen uit te proberen. Of je nu geïnteresseerd bent in ligfietsen, tandems of elektrische fietsen, op de beurs kun je ze testen op het fietsparcours. Daarnaast zijn er ook speciale pleinen gewijd aan fiets- en wandeltechniek en kun je advies krijgen van ervaren fietsers en wandelaars. Met zoveel mogelijkheden om nieuwe fietsen te ontdekken en je kennis bij te schaven, is de Fiets Wandelbeurs een must-visit voor elke fiets- en wandelliefhebber.

Naast het inspireren en informeren van bezoekers, biedt de Fiets Wandelbeurs ook verschillende kortingsacties. Zo kun je profiteren van speciale aanbiedingen via de ANWB of Vrienden op de Fiets. Daarnaast zijn er kortingsacties beschikbaar via Bergen Magazine en kun je zelfs kaartjes winnen voor de beurs. Hierdoor wordt het bezoeken van de Fiets Wandelbeurs niet alleen een avontuur, maar ook een voordelige ervaring.

Kortom, de Fiets Wandelbeurs is dé plek om je passie voor fietsen en wandelen te voeden. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor je volgende fiets- of wandelvakantie, advies nodig hebt van experts, of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, deze beurs heeft het allemaal. Mis deze kans niet en bezoek de Fiets Wandelbeurs voor een onvergetelijke ervaring vol avontuur, kennis en plezier.

FAQ

Wat is de Fiets Wandelbeurs?

De Fiets Wandelbeurs is een jaarlijks evenement voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Het wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht en trekt bezoekers die op zoek zijn naar inspiratie voor fiets- en wandelvakanties. Op de beurs worden meer dan 100 reisorganisaties gepresenteerd, die hun fiets- en wandelvakanties aanbieden.

Wat is er te doen op de Fiets Wandelbeurs?

Op de Fiets Wandelbeurs is er een uitgebreid programma met meer dan 120 lezingen en workshops. Onderwerpen variëren van GPS-navigatie en reistips tot bijzondere reisverhalen. Daarnaast zijn er outdoor demonstraties, films en practicum. Bezoekers kunnen ook verschillende soorten fietsen uitproberen en profiteren van kortingsacties.

Wat is het themaland van de Fiets Wandelbeurs en wie zijn de exposanten?

Elk jaar heeft de Fiets Wandelbeurs een themaland, maar voor 2024 is het thema nog niet bekend. Op de beurs zijn er meer dan 100 reisorganisaties aanwezig die hun fiets- en wandelvakanties presenteren. Dit jaar zullen er ook veel kleine reisorganisaties aanwezig zijn. Daarnaast zijn er exposanten die verschillende fietsmerken vertegenwoordigen, zoals Santos Bikes, idworx en Avaghon.

Waar en wanneer wordt de Fiets Wandelbeurs gehouden?

De Fiets Wandelbeurs wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De exacte data voor de Fiets Wandelbeurs in 2024 zijn nog niet bekend. Het evenement vindt plaats in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs. Bezoekers kunnen eenvoudig de beurs bereiken met het openbaar vervoer, aangezien het naast het Utrecht Centraal Station ligt. Het is ook mogelijk om online tickets te bestellen.

Kan ik ook andere beurzen bezoeken en zijn er kortingen?

Naast de Fiets Wandelbeurs kunnen bezoekers ook de E-bike Xperience en Bike Motion bezoeken. Een ticket voor de Fiets Wandelbeurs geeft gratis toegang tot deze andere beurzen die tegelijkertijd plaatsvinden in de Jaarbeurs. Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden beschikbaar, zoals het bestellen van tickets via de ANWB of Vrienden op de Fiets. Er zijn ook speciale kortingsacties via Bergen Magazine.

Wat is de conclusie over de Fiets Wandelbeurs?

De Fiets Wandelbeurs is het ultieme evenement voor liefhebbers van fietsen en wandelen. Het biedt inspiratie, advies en informatie over fiets- en wandelvakanties. Met een uitgebreid programma van lezingen, workshops en demonstraties is er voor iedereen iets te beleven op de beurs. Bezoekers kunnen ook verschillende soorten fietsen uitproberen en profiteren van kortingsacties. Al met al is de Fiets Wandelbeurs een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in actieve buitenvakanties.