Wat is Vrienden op de Fiets?

Inhoud

Vrienden op de Fiets is een netwerk van gastadressen in Nederland waar fietsers en wandelaars tegen een vast bedrag kunnen overnachten tijdens hun fiets- en wandeltochten. Om gebruik te kunnen maken van dit netwerk moet je lid worden en jaarlijks een lidmaatschapsbedrag van 8 euro betalen. Er zijn ruim 6.000 gastadressen beschikbaar en de prijs voor een overnachting bedraagt standaard 25 euro per persoon. Lid worden kan via de website vriendenopdefiets.nl.

Hoe werkt Vrienden op de Fiets?

Om gebruik te maken van Vrienden op de Fiets moet je lid worden. Het lidmaatschap kost 8 euro per kalenderjaar en geeft je toegang tot ons uitgebreide adresboekje met ruim 6.000 gastadressen door heel Nederland. Deze gastadressen zijn particuliere verhuurders die speciaal fietsers en wandelaars een voordelige slaapplek bieden tijdens hun tochten.

Je kunt zelf je fietsroute uitstippelen en ervoor kiezen om dicht bij je route te overnachten. Met Vrienden op de Fiets hoef je je nooit zorgen te maken over het vinden van een geschikte overnachtingsplek, want met ons uitgebreide netwerk is er altijd wel een gastadres in de buurt.

Een overnachting bij een gastadres kost 25 euro per persoon. Houd er wel rekening mee dat er eventueel toeristenbelasting berekend kan worden, dit verschilt per gemeente. Voor kinderen tot 12 jaar is de overnachtingprijs slechts 14 euro.

Ben je van plan om een tocht te maken, maar moet je onverwachts je plannen wijzigen? Geen probleem! Bij Vrienden op de Fiets kun je tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren, zodat je flexibiliteit hebt in je reisplannen.

Voordelen van Vrienden op de Fiets

Vrienden op de Fiets biedt talrijke voordelen voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar betaalbare en gastvrije overnachtingsmogelijkheden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

1. Betaalbaar

Een van de grootste voordelen van Vrienden op de Fiets is de betaalbaarheid. Het lidmaatschap kost slechts 8 euro per jaar en de overnachtingen zijn beschikbaar voor 25 euro per persoon. Deze prijs is inclusief ontbijt, wat het totaalpakket extra voordelig maakt voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar budgetvriendelijke accommodatie tijdens hun tochten.

2. Gastvrijheid

De gastadressen van Vrienden op de Fiets zijn zorgvuldig geselecteerd en bieden een warme en gastvrije sfeer. Vaak zijn de gastheren en -dames zelf enthousiaste fietsers of wandelaars, waardoor ze een gemeenschappelijke passie delen en hun gasten met open armen ontvangen. Dit zorgt voor een unieke interactie en een gevoel van ’thuiskomen’ na een lange dag op de fiets of te voet.

3. Uitgebreide keuze aan overnachtingsplekken

Met meer dan 6.000 gastadressen in Nederland biedt het netwerk van Vrienden op de Fiets een uitgebreide keuze aan overnachtingsplekken. Of je nu langs de kust wilt fietsen, door pittoreske dorpjes wilt wandelen of door prachtige natuurgebieden wilt trekken, er is altijd een geschikte gastadres in de buurt. Dit geeft fietsers en wandelaars de flexibiliteit om hun route aan te passen en comfortabel te overnachten op de gewenste locatie.

Voordelen van Vrienden op de Fiets
Betaalbaar
Gastvrijheid
Uitgebreide keuze aan overnachtingsplekken

Andere opties voor fietsers en wandelaars

Naast Vrienden op de Fiets zijn er nog andere opties voor fietsers en wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor georganiseerde fietsvakanties met overnachtingen van Fietsrelax.nl of Eigen-Wijze Reizen. Daarnaast zijn er fietsvriendelijke hotels te vinden via Booking.com en biedt Campspace de mogelijkheid om te kamperen bij particulieren op mooie locaties in de natuur.

Conclusie

Vrienden op de Fiets is de ideale keuze voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar betaalbare overnachtingsmogelijkheden tijdens hun fiets- en wandeltochten. Met meer dan 6.000 gastadressen in Nederland biedt dit netwerk een breed scala aan opties voor een comfortabel verblijf. Het lidmaatschap is voordelig, slechts 8 euro per jaar, en de kosten voor een overnachting zijn 25 euro per persoon.

Hoewel Vrienden op de Fiets een geweldige keuze is, zijn er ook andere opties beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor georganiseerde fietsvakanties waarbij de overnachtingen geregeld zijn, of je kunt fietsvriendelijke hotels boeken via Booking.com. Een andere interessante optie is Campspace, waar je kunt kamperen bij particulieren op mooie locaties in de natuur.

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat deze aansluit op jouw wensen en behoeften. Of je nu kiest voor Vrienden op de Fiets, georganiseerde fietsvakanties, fietsvriendelijke hotels of kamperen via Campspace, geniet van een comfortabele en gastvrije overnachting tijdens jouw fiets- of wandeltocht.

FAQ

Wat is Vrienden op de Fiets?

Vrienden op de Fiets is een netwerk van gastadressen in Nederland waar fietsers en wandelaars tegen een vast bedrag kunnen overnachten tijdens hun fiets- en wandeltochten.

Hoe werkt Vrienden op de Fiets?

Om gebruik te kunnen maken van dit netwerk moet je lid worden en jaarlijks een lidmaatschapsbedrag van 8 euro betalen. Er zijn ruim 6.000 gastadressen beschikbaar en de prijs voor een overnachting bedraagt standaard 25 euro per persoon.

Wat zijn de voordelen van Vrienden op de Fiets?

Vrienden op de Fiets biedt betaalbare overnachtingsmogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Het lidmaatschap kost slechts 8 euro per jaar en de overnachtingen zijn beschikbaar voor 25 euro per persoon. Elk verblijf is inclusief ontbijt en de gastadressen zijn zorgvuldig gecontroleerd.

Wat zijn andere opties voor fietsers en wandelaars?

Naast Vrienden op de Fiets zijn er nog andere opties voor fietsers en wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor georganiseerde fietsvakanties met overnachtingen van Fietsrelax.nl of Eigen-Wijze Reizen. Daarnaast zijn er fietsvriendelijke hotels te vinden via Booking.com en biedt Campspace de mogelijkheid om te kamperen bij particulieren op mooie locaties in de natuur.

Wat is de conclusie?

Vrienden op de Fiets is een uitstekende optie voor fietsers en wandelaars die op zoek zijn naar betaalbare overnachtingsmogelijkheden tijdens hun fiets- en wandeltochten. Met ruim 6.000 gastadressen in Nederland biedt dit netwerk een breed scala aan overnachtingsplekken. Het lidmaatschap kost slechts 8 euro per jaar en een overnachting kost 25 euro per persoon.